T.C.

ANKARA VALİLİĞİ

ŞEREFLİKOÇHİSAR TEKNİK VE  ENDÜSTRİ  MESLEK  LİSESİ'NİN  TARİHÇESİ

05.11.2013 3122

Okulumuz 1970-1971 öğretim yılında Yatılı Bölge  Okulu  bünyesinde  Endüstri    Pratik  Sanat  Okulu  olarak  faaliyetlerine başlamıştır.1984-1985  Öğretim  yıllarında Endüstri  Meslek  lisesine dönüşmüştür. Aynı yıl Elektrik Bölümü ve Metal işleri ile  Eğitim Öğretime başlamıştır. Bugün; Ahşap Teknolojisi, Bilgisayar, Elektrik - Elektronik, Metal İşleri, Makine ve Motor Bölümleri açılmıştır. 2013-2014 Öğretim yılında  294  öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzun   bina durumu; 17 derslik, 1 Teknik Resim Sınıfı , 1 Fen Bilimleri  laboratuvarı, 3 Bilgisayar laboratuarı, 1 Hidrolik-Pnömatik Laboratuvarı, 1 Dijital Elektronik Laboratuvarı, 1 Elektrik makinaları Laboratuvarı, 1 kütüphane, 1 spor odası, 1 voleybol sahası, 1 basketbol sahası, 1 futbol sahası, 2 pinpon masası,1 yemekhane,1 konferans salonu mevcuttur. Tüm Atölye  ve laboratuarımız, Makine avadanlık  ve  malzemeleri ile  eğitim ve öğretime hizmet  vermektedir. Bilgisayar Atölyesinde bulunan  33 adet  bilgisayardan ; Bilgisayar  bölümü ve diğer  bölüm öğrencileri  faydalanmaktadır.

Okulumuzun imkanlarını yeterli olup olması  bize başarıyı beraberinde getirmiştir. Erkek  teknik  öğretim genel müdürlüğü  tarafından  düzenlenen  beceri  yarışmasında  okulumuz  bilgisayar  bölümü  öğrencileri  il birincisi ve il  üçüncüsü  olmuşlardır. Aynı  yarışmada  elektrik  bölüm öğrencileri  il  üçüncülüğünü  kazanmışlardır.1999-2000 Öğretim  yılında  yapılan beceri yarışmasında  okulumuz öğrencisi ilk  önce Ankara  il birincisi  daha  sonrada  Türkiye bölgeler  arası beceri  yarışmasında  bölge birincisi olmuştur.2007-2008 Proje tabanlı beceri yarışmasında Üretim Mühendisliği I dalında "Su Terazisi İle Mesafe Ölçümü" Ankara il ikincisi oldu. 2007-2008 TKY ödül sürecinde Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisinde "Koç Çalışma Gurubu" İlçe birincisi seçildi.2009-2010 TKY ödül sürecinde Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisinde "Kürsü Çalışma Gurubu" İlçe birincisi seçildi.

2009-2010 Anakara Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Meslekler Yarışıyor" programında Bilişim Teknolojileri Alanı il ikincisi oldu. 2009-2010 Proje tabanlı beceri yarışmasında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı "Üretim Mühendisliği II" alanında Ankara il dördüncüsü oldu. 2013-2014 yılında 104 erkek 76 kız öğrenci kapasiteli pansiyon yapılarak okulumuza bağlandı.

Okulumuz  tüm  personeli ile beraber  Türkiye Cumhuriyeti  devleti  ve Ş.KOÇHİSAR halkının  hizmetinde  olup  bilgi  çağının  ihtiyacı olan insan  yetiştirilmesi  çabası  ve gayreti  içerisindeyiz. Yarınlarımızın karanlık olmasını  istemiyorsak  çocuklarımızın mesleki  teknik  eğitim  konusunda  eğitim almasını  göz ardı  etmeyelim.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE    BAĞLI   OKULLAR   VE   BÖLÜMLER

Teknik  lise