Okul Aile Birliği Toplantısı

Okul Aile Birliği Toplantısı

Eğitimin üç ana unsuru vardır: Okul, veli, öğrenci. Öğrencilerimizin daha güvenli, huzurlu ve kaliteli bir eğitim alması için bu üç unsurun birbiri ile koordineli çalışması gerekmektedir. Öğrencilerimiz yaş grubu itibariyle ergenlik döneminde bulunmaktadır. Bu dönem insan hayatının en hareketli ve dinamik dönemidir. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili birçok gelişme bu dönemde oluşmaktadır. Çocuklarımıza bu dönemde vereceğimiz her türlü desteğin bize ilerde daha büyük kazanç olarak döneceği muhakkaktır.

Öğrencilerimizin devam devamsızlık, başarı ve genel durumlarının görüşüleceği toplantı 27 Ekim 2022 Perşembe günü Saat 15.30'da okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. 

21.10.2019 476

27 Ekim 2022 Perşembe günü 15.30´da okulumuz konferans salonunda Okul Aile Birliği toplantısı yapılacaktır. Toplantının gündem maddeleri şu şekildedir:

1.Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

2.Okul Aile Birliğinin Divan Başkanı ve Kurul Yazmanı seçimi

3.Okul Aile Birliği Gelir ve Giderlerinin okunarak kurulca ibra edilmesi. (Divan Kurul Başkanı)

4.Okulun amaçları ve eğitim ilkeleriyle, eğitim faaliyetleri ve Okul Aile Birliği işleyişi hakkında ana ve babaları bilgilendirmek (Mehmet YEŞİLYURT-Müdür Yardımcısı)

5.Okul Aile Birliğinin Yönetim kuruluna 4 asil 4 yedek üye seçimi, Denetleme kurulu için 2 asil 2 yedek üye seçimi

6.Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğine istinaden okulun uygulamada olan tek tip kıyafet uygulamasının oylanması.

7.Öğrencilerin okul içindeki davranış ve çalışmalarını takip etmek ana ve babaların okulu ziyaret etme alışkanlığını kazanmalarına yardımcı olmak (Hüseyin SOYER – Müdür Yardımcısı)

8.MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince Okulumuzda kurulu kulüplere gönüllü velilerin tespit edilmesi

a)Kooperatifçilik Kulübü

9.Öğrenci velilerinin görüşlerinin alınması, okuldan isteklerinin alınması,

10.Sınıf rehber öğretmenlerinin öğrenci devamsızlıkları ve not durumları hakkında velileri bilgilendirmeleri (Tüm sınıf rehber öğretmenleri gerekli hazırlıklarını yapacaklardır)

11.Diğer ders öğretmenleri, velileri dersine girmiş olduğu öğrencilerin durumları hakkında bilgilendirmesi 

12. Dilek ve temenniler, kapanış.